Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Ni na zalogi Sheriff of Nottingham

Želja princa Johna po bogastvu je šla predaleč. Vsi v kraljestvu so preobdavčeni, tudi trgovci, ki sploh nimajo več zaslužka. Pohlepni šerif iz Nottinghama pregleda vsakega, ki stopi čez glavna mestna vrata, če tihotapi prepovedano blago. Strašni šerif je ob dobri podkupnini pripravljen zamižati na eno oko.

V igri Sheriff of Nottingham si trgovec, ki se trudi svoje proizvode dostaviti na stojnico. Na poti ti stoji nadležni šerif, ki ga moraš prepričati, naj te spusti skozi glavna mestna vrata brez pregleda robe. Pri tem lahko blefiraš, podkupuješ ali govoriš resnico.

Vsak igralec dobi v izbrani barvi svojo ploščo s stojnico, ustrezajočo vrečo, 50 zlatnikov in 6 kart. Ostale karte gredo na sredino mize v za to namenjeno škatlico. Določite šerifa.

Igra je sestavljena iz več rund, v kateri si igralci izmenjujejo vlogo šerifa in trgovca. Vsaka runda ima 5 faz: market, natovarjanje trgovčeve vreče, napoved robe, inšpekcijski pregled, konec runde. V prvi fazi dobite, menjate karte, v drugi pa izbrane karte z dobrinami naložite v vrečo. Nato poveste šerifu, kaj imate v vreči in mu jo izročite. Najavite lahko le: 1. dovoljene dobrine, 2. le eno vrsto dobrin in 3. natančno število kartic, ki so v vreči. Sledi četrta faza inšpekcije. V njej se šerif odloči, komu bo odprl vrečko in pregledal surovine. Preden jih pregleda, lahko lastnikom vrečk grozi, ti pa ga v zameno podkupijo. Nato igralci vse dovoljene dobrine (na zelenih karticah) odložijo na stojnico, vse prepovedane (rdeče karte) pa skrijete oz. razkrijete le njihovo število in jih položite na vrh stojnice. V zadnji fazi igralci vlečejo karte iz kupčka, tako da jih imajo znova šest. Zmaga najbogatejši trgovec.

Igra je hitra, zabavna in sproščena, prava za večer s prijatelji, še posebej zaradi enostavnih pravil in blefiranja, ki si jih lahko preberete tudi na blogu o družabnih igrah.

VSEBINA:

216 kart z dovoljenimi dobrinami, 60 kart s prepovedanimi dobrinami, 12 kart s kraljevskimi dobrinami, 110 različnih kovancev, šerif, 5 stojnic, 5 vreč, predal za karte, navodila 

Podrobnosti
ZaložnikArcane Wonders
AvtorSérgio Halaban, André Zatz
IlustratorLorraine Schleter, David Sladek
Število igralcev3 - 5
Priporočena starost14+
Čas igranja od60'
Čas igranja do60'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2015

Sheriff of Nottingham

  • Šifra: MSAWSONGDTE01SN
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 32.99€

Video recenzija