Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
-9% Legend of the Five Rings The Card Game

Od Shadowlands na jugu, do Burning Sands na severu, od Twilight Mountains na zahodu, do Islands of Spice and Silk na vzhodu – to je Rokugan, smaragdni imperij. Zahvaljujoč sedmim velikim klanom, ki so služili vladarju, stoji že več kot tisoč let. Kot varuh in politik je vsak klan posebej izpolnil svojo vlogo v družbi. Med seboj se klani razlikujejo po svoji mogočnosti. Vsi pa so povezani z enako kodo časti, s potjo bojevnika, kodo Bushidō. Čast je vredna več kot vse ostalo, zato so govorice lahko prav tako usodne kot sovražnikov meč. Klani sicer vedno grozijo, da bodo povečali svoj vpliv v Rokuganu, mečevanje in politika pa sta dnevni dogodek. To je osrednji kontekst igre Legend of the Five Rings: The Card Game.

Originalno je igra izšla leta 1995 kot zbirka kart. Od takrat je igra cvetela s svojim unikatnim nastavkom, očarljivo igralnostjo in navdušujočo igralno bazo. Zdaj lahko novi in stari igralci doživijo Rokugan kot nikoli doslej in sicer v Living Card Game (LCG) formatu. V njem dva igralca prevzameta vlogo enega od sedmih velikih klanov Rokugana, ovenčanega s častjo in spori. Igra vsebuje novo mehaniko, zgodbo in že omenjen LCG distribucijski model.

Med igro prevzameš povelje enega od velikih klanov, ki definirajo Rokuganovo družbo in s tem si vržen v konflikt z drugim klanom. Samuraj tvojega klana ne more ostati na tvoji strani za nedoločen čas. Ko je njegova usoda izpolnjena, moraš najti zaveznike. 

Vsak igralec poveljuje svojim silam z dvema ločenima kupčkoma. Dynasty kupček napolni tvoje province s karakterji in imetjem. Conflict kupček sestavljajo taktika, manevri, privrženci in podpora, ki služijo kot tok za prevlado. Med igro se bosta igralca spopadala, tako politično kot vojno, s ciljem, da porušita nasprotnikovo utrdbo in zmagata, držati pa se morata načela Bushidō. 

VSEBINA:

247 različnih kart, 118 različnih žetonov, navodila v angleškem jeziku

Podrobnosti
ZaložnikFantasy Flight Games
AvtorBrad Andres, Erik Dahlman, Nate French
Število igralcev2
Priporočena starost14+
Čas igranja od45'
Čas igranja do90'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnada
Leto izdaje2017

Legend of the Five Rings The Card Game

  • Šifra: MSFFGLOTFRTCG5C01
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 38.49€
  • 34.99€