Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Ni na zalogi Hive

Hive je preprosta igra za učenje in igranje, ki ima neverjetno igralno globino. Kar kliče po tem, da zmagate in se težko uprete, da ne bi igrali toliko časa, da premagate nasprotnika. Vsako igranje je drugačno, saj ni igralne plošče, le izredno kvalitetno izdelane ploščice. Te imajo narisane živali - insekte in vsaka se prestavlja drugače. Smisel igre je zelo preprost: s svojimi ploščicami morate obkrožiti in ujeti nasprotnikovo matico (čebelico kraljico), pri tem pa paziti, da ne postane ujeta vaša, sicer takoj izgubite. 

Igro bi lahko glede na način igranja primerjali s šahom, kjer ima vsaka figura svoj premik. Tako ima tudi v Hive vsaka ploščica z določenim insektom drugačen premik. Vendar pa je Hive lepši na pogled, bolj prijazen, hiter in zabaven. Igra je zaradi svoje preprostosti in hkrati globine prejela mnogo nominacij in nagrad, med drugim leta 2006 Spiel der Spiele Hit für Zwei Recommended in Mensa Select Winner, leta 2003 pa International Gamers Award - General Strategy: Two-players.

VSEBINA:

2x11 poslikanih ploščic, vreča za shranjevanje, navodila v angleškem jeziku

Podrobnosti
ZaložnikHUCH!
AvtorJohn Yianni
IlustratorJohn Yianni
Število igralcev2
Priporočena starost9+
Čas igranja od20'
Čas igranja do20'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2015

Hive

  • Šifra: MSHH875150-4
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 21.99€

Video recenzija