Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Ice Cool

Družabna igra Ice Cool je velika zmagovalka letošnjega leta. Pobrala je namreč vse pomembne nagrade v kategoriji otroških iger. Priporočena starost je sicer 6 let, vendar jo brez težav igrajo tudi mlajši otroci in se ob tem neznansko zabavajo. 

Ice Cool je igra, kjer iz petih škatel sestavite ledeno šolo oz. veliko kvadratno igralno območje. Škatle so povezane z odprtinami (vrati), kjer čakajo ribe. Vsak igralec dobi svojo figuro pingvina. Ta je narejena tako, da je spodaj obtežena, kar pomeni, da se kotali kot kroglica, hkrati pa vedno pristane na nogicah. Igralci pingvine pošljejo na led, v zgodbi sicer pingvini "špricajo" pouk in tavajo po šolskih hodnikih ter iščejo malico. To pomeni, da igralec svojo barvno figurico frcne in jo spravi čez vrata (ali več vrat, saj oblika pingvinov, nekaj trikov in vaje to dopuščajo). Če gre pingvin skozi vrata s pravo ribo, jo vzame. 

Igra traja 3 runde. V vsaki izmed njih si igralci izmenjajo vlogo "reditelja" na hodniku. Vanj ne sme nihče trčiti, sicer vam vzame osebno izkaznico. Ko reditelj ujame vse pingvine ali pingvini ujamejo vse svoje ribe, je runda končana. Glede na plen si razdelijo karte s točkami. Po koncu 3. runde jih igralci preštejejo, kdor jih ima največ, zmaga.

Igra Ice Cool ima originalna nemška navodila, priložena pa so tudi prevedena slovenska navodila.

Omeniti velja še vse laskave nazive, ki jih je letos prejela: najpomembnejšo Kinderspiel des Jahres, Deutscher Spielepreis in Dice Tower Gaming Awards Best family Game. Že lani je prejela prestižno nagrado UK Games Expo Best Children's Game.

VSEBINA:

5 škatel, karte s točkami, 4 pingvini in ujemajoče osebne izkaznice, 16 barvnih lesenih ribic, originalna navodila v nemškem jeziku (priložena slovenska)

Podrobnosti
ZaložnikAmigo
AvtorBrian Gomez
IlustratorReinis Pētersons
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost6+
Čas igranja od20'
Čas igranja do20'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

Ice Cool

  • Šifra: MSAMIIC01660
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 27.99€

Video recenzija