Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Orbis

Orbis je preprosta, a izredno taktična igra, v kateri se razvijate in upravljate s surovinami. Igralci prevzamete vlogo bogov in ustvarjate svoj svet. 

Izkoriščate izgubljeno zemljo v redki atmosferi in zbirate častilce, da jih porabite za še več rodovitne zemlje in pridobivate bonuse. Ključ do zmage je v tem, da imate na koncu največ točk stvarjenja, temu pa prištejete še bonus.

Ko je igralec na potezi, vzame izmed 9 pokrajinskih ploščic na mizi eno ploščico ali pa ploščico boga, ki je na voljo. Če vzame prvo, postavi tudi častilca v barvi pokrajine na sosednje pokrajine. Pokrajino postavimo v svoj svet, a pri tem obstajajo omejitve. Po 15 rundah in ko so vsi igralci ustvarili svoj svet, je igre konec in preštejete točke. 

VSEBINA: 

10 ploščic z bogovi, 65 pokrajinskih ploščic, 100 častilcev, 18 žetonov preklica, 5 žetonov zmanjšanja, 5 templjev, pravila v ang. jeziku

Podrobnosti
ZaložnikAsmodee
AvtorTim Armstrong
IlustratorDavide Tosello
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost10+
Čas igranja od45'
Čas igranja do45'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2018

Orbis

  • Šifra: MSSCORBIS01
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 29.99€