Warning: array_merge(): Argument #2 is not an array in /home/meeple/meeple.si/system/journal2/classes/journal2_settings.php on line 50Warning: array_merge(): Argument #2 is not an array in /home/meeple/meeple.si/system/journal2/classes/journal2_google_fonts.php on line 51Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/meeple/meeple.si/catalog/controller/startup/error.php:34) in /home/meeple/meeple.si/catalog/controller/journal2/product_tabs.php on line 42 Splendor
Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.

Splendor

Ni na zalogi Splendor

Renesansa je prerodila mnogo stvari, med drugim tudi načine, po katerih ste lahko postali bogati. V Ameriki, Aziji in Afriki so nastajale nove meje. Globalne trgovske poti so postale realnost. Plemiči, ki so nekoč živeli v velikih gradovih in nosili plašče iz kožuha, so začeli iskati temne safire in bleščeče diamante. Obrtniki so prenehali delati z železom in začeli oblikovati zlato, trgovci so opustili začimbe in se usmerili k dragim kamnom.

V Splendor prevzamete vlogo renesančnega trgovca, ki želi postati bogat. Igra s kartami je hitra, elegantna in intuitivna. Na začetku zbirate surove dragulje, te nato uporabite za financiranje in razvoj rudnikov po svetu. Nato izkopljete še več dragocenih kamnov. Vendar boste ob tem potrebovali sredstva za transport, rokodelce za oblikovanje in trgovine z izložbami, kjer boste lahko prodajali svoje bleščeče dragulje. Če izdelate ravno prav nakita, bo morda vaša redna stranka postal mogočen plemič. Igralec, čigar posel z nakitom prinese več prestiža, zmaga.

Igra je leta 2015 prejela naziv Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner, leto pred tem pa Vuoden Peli Adult Game of the Year, UK Games Expo Best New Boardgame Winner, Meeples' Choice Winner, Golden Geek Board Game of the Year Winner in Golden Geek Best Family Board Game Winner.

VSEBINA:

40 žetonov, 90 kart razvoja, navodila v ang. jeziku

Podrobnosti
ZaložnikAsmodee
AvtorMarc André
IlustratorPascal Quidault
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost10+
Čas igranja od30'
Čas igranja do30'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017
  • Blagovne znamke Space Cowboys
  • Šifra: MSSCSCS01US
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 27.99€

Video recenzija