Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
-4% Altiplano

Ste v južnoameriškem visokogorju Altiplano, med visokimi gorskimi območji Bolivije in Peruja. Pri nadmorski višini več kot 3000 metrov imajo ljudje zahtevne vegetacijske pogoje, ki jih morajo izkoristiti v svoj prid. Prebivalci se ukvarjajo z ribolovom na jezeru Titicaca, rudarjenjem, rejo plemenskih alpak in s trgovanjem tega blaga. A bodite pozorni: viri so omejeni in nekaterih hitro zmanjka. Zato morate pravi čas zgraditi nove proizvodne prostore in se dovolj zgodaj preusmeriti na nove surovine, kot je npr. kakav.

V igri Altiplano, eni najboljših iger lanskega leta, gradite nova proizvodna mesta ter ceste, saj je to potrebno za pospešen razvoj. Poleg tega morate zgraditi skladišče, s čimer boste premostili težke čase, ki v neugodni regiji res niso nenavadni. S pametnim načrtovanjem ter prilagodljivostjo trenutnim razmeram, boste imeli na koncu najvišji donos.

Igralci na začetku dobijo ploščice, ki vsakemu zagotavljajo različne začetne surovine in dobrine. Mnoge (riba, alpaka, kakav, srebro, koruza) imajo svoje značilnosti in določena mesta, kjer jih lahko uporabite. S srebrom postanete bogati, ribe menjate za druge surovine, alpaka vam da volno in s tem blago. Pomembno je, da prave surovine dostavite ob pravem času, da pravočasno razvijete pot in da preudarno skladiščite svoje surovine.

VSEBINA:

7 plošč z lokacijo, 5 označevalcev, 5 figur, 7 ploščic, 5 akcijskih igralnih plošč, 5 skladišč, 5 zbiralnikov, 50 kovancev, figura za začetnega igralca, trak, 209 dobrin, 28 podaljškov, 56 različnih kart, 5 vreč, beležka, 5 ploščic za pregled zmagovalnih točk, pravila v ang. jeziku

Podrobnosti
Založnikdlp games
AvtorReiner Stockhausen
IlustratorKlemens Franz, Andrea Kattnig, Jeff Oglesby
Število igralcev2 - 5
Priporočena starost12+
Čas igranja od120'
Čas igranja do60'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

Altiplano

  • Šifra: MSDLPA1014
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 49.99€
  • 47.99€