Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Stone Age Junior

My First Stone Age oz. Stone Age Junior je nagrajena otroška družabna igra, ki je za osnovo vzela klasiko - velikega starejšega brata Stone Age. 

V pradavnini so ljudje živeli drugače in ta igra skozi dva majhna “kremenčkova” popelje vašo družino v svet kamene dobe ter vas nauči, kako so ljudje takrat živeli. 

Namesto kocke se v tej igri obračajo zeleni krogci, razporejeni okrog igralne plošče. Vsak ima 3 poteze. V prvi izberete poljubni krogec, ga obrnete in pogledate, kam vas pošilja. V drugi prestavite figuro na to polje, v tretji pa izvedete akcijo. To pomeni, da vzamete surovino, če je na voljo. Na enem polju jo zamenjate, na drugem dobite volčjaka Guffa (nadomešča eno surovino), na tretjem pa lahko gradite hišo (ustrezne pridobljene surovine plačate za hišo). Po obisku tega polja se vsi odprti krogci obrnejo nazaj na hrbtno stran, igralec, ki je na potezi, pa dva krogca med sabo zamenja. Zmaga igralec, ki prvi postavi oz. zgradi v svojem naselju 3 koče.

Zelo preprosta navodila in igranje ponujajo zabavo vsej družini, otroci pa pridno vadijo štetje ter logiko ekonomije. Navodila so sicer v nemškem jeziku, vendar je igra zelo podrobno s primeri opisana na slovenskem blogu o družabnih igrah meeple.eu med razdelkom O igri.  

Ne preseneča dejstvo, da je igra My first Stone Age lani zmagala v Essnu za igro z najbolje napisanimi pravili (Goldene Feder der Stadt Essen 2016 “Vorbildliche Regel”). Izbrana je bila tudi za Kinderspiel des Jahres 2016. Poleg tega si je prislužila več nominacij.

VSEBINA:

Stone Age Junior s slovenskimi usmeritvami na meeple.eu, igralna plošča, 4 naselbine in figure za 4 igralce, 35 različnih ploščic (hiše, volčjaka, krogci - kocke), 20 lesenih surovin.

Podrobnosti
ZaložnikHans im Glück
AvtorMarco Teubner
IlustratorMichael Menzel
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost5+
Čas igranja od15'
Čas igranja do15'
Jezik pravilnemški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2016

Stone Age Junior

  • Šifra: MSZMGMFSA71265
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 29.99€