Menu
Your Cart

Ticket to Ride Europe (SI)

Ticket to Ride Europe (SI)
Ticket to Ride Europe (SI)
Ticket to Ride Europe (SI)
Ticket to Ride Europe (SI)
Ticket to Ride Europe (SI)

Ticket to Ride Europe je igra, ki te z vlakom popelje na pustolovščino po Evropi. Obiskali boste vsa glavna mesta Evrope na prehodu stoletja. Zasnovana je po originalni igri Ticket to Ride in v vsem ostaja elegantno preprosta. Naučite se jo lahko v nekaj minutah, privlačna pa je tako družinam kot izkušenim igralcem družabnih iger.

Ticket to Ride Europe, ki spada v serijo iger Ticket to Ride, ponuja nov zemljevid, pa tudi nekaj igralnih elementov. Če želite graditi tunele, morate plačati več kart. Prevozi zahtevajo karte lokomotive, na postajah pa lahko žrtvujete nekaj svojih točk, da se priključite na tire, ki jih je zgradil vaš nasprotnik. Igra vsebuje tudi večje karte in figure z železniško postajo.

Vsekakor pa Ticket to Ride Europe ostaja enaka originalu: zbirate in igrate različne karte vagonov in lokomotiv ter z njimi gradite tire tako, da med seboj povezujete mesta, ki jih imate na svojih vozovnicah. Točke si prislužite tako s postavljanjem tirov kot tudi z zaključenimi destinacijami. Zaradi nezaključenih, torej če mest med sabo ne povežete, izgubite točke. Kdor zgradi najdaljšo progo, si prisluži še dodatne točke. Zmaga tisti, ki ima največ točk.

Družabna igra je bila večkrat nominirana, pa tudi nagrajena. Dobila je madžarsko nagrado Hungarian Board Game Award Special Prize Winner (2013), Årets Spill Best Family Game Winner (2006) in International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player (2005).

VSEBINA:

igralna plošča z zemljevidom Evrope in železniških poti, 225 barvnih vagonov, 158 ilustriranih kart, 15 postaj, 5 lesenih igralnih figur, slovenska izdaja s slovenskimi pravili (+ hr. in srb. izdaja)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Days of Wonder
Avtor Alan R. Moon
Ilustrator Cyrille Daujean, Julien Delval
Število igralcev 2 - 5
Priporočena starost 8+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 60'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2016
39.99€
Brez DDV: 32.78€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.