Menu
Your Cart

7 Wonders

7 Wonders
7 Wonders
7 Wonders
7 Wonders
Ni na zalogi
7 Wonders
7 Wonders
7 Wonders
7 Wonders
7 Wonders

7 WONDERS JE NA VOLJO SLOVENSKA IZDAJA S SLOVENSKIMI PRAVILI!

Ste voditelj starodavnega mesta, ki se dviga in postaja svetovna velesila. 7 Wonders je tekmovalna civilizacijska igra, postavljena v starodavno Sredozemlje, ki jo je zasnoval Antoine Bauza. V njej boste morali okrepiti svoje mesto in napadati sosede, da bi zmagali v vojni. Ustvariti morate zatočišče za obrtnike, znanstvenike in filozofe ali pa se osredotočiti na gospodarstvo in ekonomski dobiček. Morda boste celo dokončali čudovito arhitekturno čudo, ki bo navdušilo človeštvo.

Vsako potezo boste imeli priložnost v svoje mesto dodati stavbo, pridobiti kovance ali zgraditi katero od faz svojega čudesa. 7 Wonders traja 3 veke. V vsakem igralci dobijo 7 kart iz določenega kupa. Igralec eno izbere, druge poda naprej. Hkrati jih odkrijejo, če je potrebno, plačajo, zberejo surovine in tako naprej. Vsak igralec dobi svojo dvostransko igralno ploščo s posebnimi močmi, na katero razporedi svoje karte. Igralci si podajajo karte tako dolgo, dokler jih nimajo po šest v igri iz določenega veka. Po treh vekih je igre konec.

V igri odlagate karte in se z njimi razvijate. Nekatere imajo takojšnji učinek, nekatere prinesejo točke šele na koncu. Spet druge prinašajo popuste za prihodnje nakupe, nekatere vojaško moč, nekatere pa preprosto le točke. Vsako karto odigrate takoj, ko jo vlečete, tako veste, katero dobi vaš sosed in kako lahko njegov izbor vpliva na vaše mesto. Karte skozi tri veke podajate v levo, nato desno in znova v levo stran, zato morate paziti na sosede na obeh straneh.

S sedmimi dvostranskimi ploščami in več kot sto kartami ponuja 7 Wonders zelo dobro vnovično igranje in mnoge različne poti do zmage.

To je ena izmed najboljših iger na svetu, saj je prejela toliko nominacij in nagrad, kot nobena druga. Naštela bom samo nekatere prejete laskave nazive. Leta 2012 je zmagovalka Ludoteca Ideale, leta 2011 pa zmagovalka: Vuoden Peli Adult Game of the Year, Spiel des Jahres Kennerspiel des Jahres, Lys Passioné, Lucca Games Best Boardgame, Juego del Año Tico, JoTa Best Light Board Game Critic Award, JoTa Best Light Board Game Audience Award, JoTa Best Card Game Critic Award, JoTa Best Card Game Audience Award, JoTa Best Artwork Critic Award, Japan Boardgame Prize Voters' Selection, International Gamers Award - General Strategy: Multi-player, Hra roku, Guldbrikken Best Adult Game, Gouden Ludo, Golden Geek Best Family Board Game, Golden Geek Best Card Game, Fairplay À la carte, Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game in As d'Or - Jeu de l'Année Prix du Jury. Leta 2010 pa je prejela Tric Trac d'Or, Swiss Gamers Award in Meeples' Choice Award. Preprosto, to je zabavna in ne pretežka igra, ki jo morate imeti na svoji polici.

VSEBINA:

7 plošč, 147 kartic (I, II, III), 46 žetonov konflikta, 2 karti (2 igralca), 70 kovancev, ang. izdaja

Podrobnosti
Založnik Repos Production
Avtor Antoine Bauza
Ilustrator Miguel Coimbra
Število igralcev 2 - 7
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 30'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2015
44.99€
Brez DDV: 36.88€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.