Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Herbalism

Herbalism - zeliščarstvo je bilo nekoč zelo pomembno v medicini in njenem študiju, še posebej na Kitajskem. Z zelišči so namreč že tisočletja nazaj zdravili številna obolenja. Utemeljitelj zeliščarstva na Kitajskem je bil mojster rastlinoslovja Shennong. Že 2700 let pred našim štetjem je napisal več sto podrobnih opisov različnih rastlin, njihovo delovanje in uporabo. Zbirka je postala osnova za moderno kitajsko medicino.

V igri Herbalism ste začetniki farmacevti. Vaš cilj je, da odkrijete zdravilo za "trenutno" pandemijo, ki razsaja. Pri tem morate sodelovati in razkrivati informacije med sabo, da bi čim bolj spoznali sestavine in delovanje zdravila. Vsega svojega znanja pa seveda ne smete razkriti. Igra poteka nekaj rund, v njih pa seveda pridobivate točke. 

Iz kupa kart s sestavinami vlečete 2 karti, ostalih 12 razdelite med igralce. Igralec na potezi izbere 1 od 4 akcij in z njo od ostalih igralcev pridobi določene informacije. Ko menite, da poznate zdravilo, postavite svoj žeton na odgovor. Če imate prav, dobite točke. Kdor ima prvi določeno število točk, zmaga. 

VSEBINA:

4 označevalci za farmacevte, 4 označevalci za zdravljenje, 5 akcijskih kart, 7 kart medicine, 14 kart sestavin, 8 označevalcev predvidevanja, označevalec za akcijo, označevalec za začetnega igralca, 12 žetonov zmage, ang. izdaja z ang. pravili

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let!

Podrobnosti
ZaložnikEmperorS4
AvtorLiu Xiao, Eros Lin
IlustratorStephen Tsai
Število igralcev3 - 4
Priporočena starost8+
Čas igranja od15'
Čas igranja do30'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

Herbalism

  • Šifra: MSDWGH01
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 18.49€