Menu
Your Cart

Round House

Round House
Round House
Round House
-44 %
Round House
Round House
Round House
Round House

Round House

Okrogle hiše ali Fujian Tulou so posebna podeželska bivališča, ki se nahajajo predvsem v hribovitih in gorskih območjih na jugovzhodu Fujiana na Kitajskem. Izvorno so iz 17. stoletja, iz časa dinastije Ming. Gre za veliko, večnadstropno bivališče, ograjeno in utrjeno, v katerem je živel ves klan, pravzaprav je bilo bivališče majhno kraljestvo za družino.

V igri Round House so igralci vodje družin, cilj pa je, da svoje člane pripeljejo do zmagoslavja. Skupaj s trgovci in pomočjo strokovnjakov lahko razširijo svoj vpliv in se soočijo z okrutnimi pirati. Na začetku vsakega leta se zbere vsa družina, da počasti prednike ter predstavi svoje dosežke.

Igralci se s figurami prestavljajo v isti smeri po okrogli hiši in se ustavljajo pri trgovcih z različno ponudbo. Z različnimi akcijami dobijo različne dobrine, jih menjajo za denar, najamejo strokovnjake, svoje člane družine pošiljajo sklepat posle in končno zberejo vso družino, da počastijo prednike. Bistveno je, da svojo figuro pametno prestavljajo po okroglem domovanju ter imajo uspešne družinske člane.

Različne akcije omogočajo igralcem različne strategije in neskončne možnosti, vse pa je odvisno od strategije in improviziranja. Vizualno lepa igra združuje klasični mehanizem in tradicionalno vzhodno kulturo. 

VSEBINA:

igralna plošča, 8 ploščic akcije, ploščica za trgovca, 10 ploščic piratov, 4 ploščice templja, 18 amuletov, 20 kart naročil, 24 kart strokovnjakov, 5 igralnih plošč za igralce, 10 žetonov za vodje družin, 75 žetonov pomoči, 150 nalepk pomoči, 50 kovancev, 45 osnovnih surovin, 10x zlato, označevalec, ang. izdaja z ang. pravili

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od teh let!

Podrobnosti
Založnik EmperorS4
Avtor Eros Lin, Zong-Ger
Ilustrator Farss
Število igralcev 2 - 5
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 60'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2018
24.99€
44.99€
Brez DDV: 20.48€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.