Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
-9% Ni na zalogi Citadels

Citadels je strateška igra s kartami, ki sega v davno leto 2000. Pred leti je dobila novo podobo, saj je še vedno ena najbolj priljubljenih iger vseh časov. Ima zelo dostopno mehaniko igranja, je enostavna za učenje, ponuja pa spletke in prevare.

Kralj potrebuje novega arhitekta, da bi mu zgradil veličastno mesto iz nič. Te redke in izjemne priložnosti ne smete zamuditi. Naloga pa je težka, saj morate premagati ostale gradbenike.

Igralci vsako rundo izberete nove vloge, ki predstavljajo karakterje, ki jih najamete za delo. Na začetku imate nekaj kart grajenja (v 5 barvah). Vsaka ima svoje lastnosti. Igralci si po vrsti izberete karakter, ostale podate naprej, dokler vsi ne prejmejo svoje vloge. Karakterji imajo posebne sposobnosti, zato si morate izbrati pravega, da lahko z njim optimalno in strateško odigrate rundo. Karte s karakterji odigrate po številčnem zaporedju. 

Igralec na potezi dobi vsaj 2 zlatnika ali vleče 2 karti, nato sme zgraditi stavbo. Te stanejo toliko, kot je simbolov na njih, vsaka prinaša določeno število točk. Na koncu šteje tudi, če imate 8 stavb ali stavbe v vseh 5 barvah.

Prenovljena družabna igra Citadels vsebuje  27 karakterjev: 8 iz originalne izdaje, 10 iz razširitve Dark City in 9 novih.

VSEBINA:

27 kart s karakterji, 84 okrožij, 6 kart z referenco, 30 prikupnih plastičnih žetončkov - zlatnikov, 32 žetonov, kronica, ang. izdaja

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let!

Podrobnosti
ZaložnikZ-Man Games
AvtorBruno Faidutti
IlustratorAndrew Bosley, Simon Eckert, Tomasz Jedruszek, Mateusz Lenart, Gracjana Zielińska
Število igralcev2 - 8
Priporočena starost10+
Čas igranja od30'
Čas igranja do60'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnada
Leto izdaje2016

Citadels

  • Šifra: MSZMGCITA02
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 32.99€
  • 29.99€