Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Dixit

Dixit - na zalogi imamo zadnji izvod v slovenskem jeziku. Ta izdaja je namreč razprodana, ponatis je predviden jeseni.

Dixit je zabavna igra s kartami, na katerih so zanimive in čudovite ilustracije, ki razvnamejo domišljijo. Vsak igralec prejme 6 kart. Ko je na potezi, izbere eno in jo opiše z besedami, stavkom, zgodbo... Nato vsi igralci izmed svojih kart poiščejo takšno, ki opisu najbolj ustreza. Karte dajo na sredo mize, jih premešajo, razprostrejo na ogled in oštevilčijo. Vsi, razen tistega, ki je na potezi, izberejo opisano karto. Če imajo prav, napredujejo na lestvici s točkami. Kdor prej pride do cilja, zmaga.

Točke dobi tudi igralec na potezi, če je vsaj eden izmed ostalih soigralcev ugotovil pravilno karto. V igri pripovedovanja in ugibanja morate karto opisati tako dobro, da jo ugane vsaj eden tekmovalec, nikakor pa ne tako očitno, da bi jo ugotovili vsi, saj potem na lestvici nazadujete. 

Dixit je leta 2010 prejela laskavi naziv Spiel des Jahres in si ta naslov nedvomno tudi zasluži.

Igra je jezikovno neodvisna, izdaja je slovenska.  

VSEBINA:

84 velikih kart s slikami, plošča za točkovanje, 6 lesenih figur (zajci), 36 ploščic za glasovanje, slovenska izdaja, slovenska pravila (+hr., srb.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!


Podrobnosti
ZaložnikLibellud
AvtorJean-Louis Roubira
IlustratorMarie Cardouat
Število igralcev3 - 6
Priporočena starost8+
Čas igranja od30'
Čas igranja do30'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

Dixit

  • Šifra: MSASMDIX01SHS
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 27.99€

Video recenzija