Menu
Your Cart

Dixit

Dixit
Dixit
Ni na zalogi
Dixit
Dixit
Dixit

Dixit slovenska izdaja je razprodana, ponatis je predviden jeseni.

Dixit je zabavna igra s kartami, na katerih so zanimive in čudovite ilustracije, ki razvnamejo domišljijo. Vsak igralec prejme 6 kart. Ko je na potezi, izbere eno in jo opiše z besedami, stavkom, zgodbo... Nato vsi igralci izmed svojih kart poiščejo takšno, ki opisu najbolj ustreza. Karte dajo na sredo mize, jih premešajo, razprostrejo na ogled in oštevilčijo. Vsi, razen tistega, ki je na potezi, izberejo opisano karto. Če imajo prav, napredujejo na lestvici s točkami. Kdor prej pride do cilja, zmaga.

Točke dobi tudi igralec na potezi, če je vsaj eden izmed ostalih soigralcev ugotovil pravilno karto. V igri pripovedovanja in ugibanja morate karto opisati tako dobro, da jo ugane vsaj eden tekmovalec, nikakor pa ne tako očitno, da bi jo ugotovili vsi, saj potem na lestvici nazadujete. 

Dixit je leta 2010 prejela laskavi naziv Spiel des Jahres in si ta naslov nedvomno tudi zasluži.

Igra je jezikovno neodvisna, izdaja je slovenska.  

VSEBINA:

84 velikih kart s slikami, plošča za točkovanje, 6 lesenih figur (zajci), 36 ploščic za glasovanje, slovenska izdaja, slovenska pravila (+hr., srb.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!


Podrobnosti
Založnik Libellud
Avtor Jean-Louis Roubira
Ilustrator Marie Cardouat
Število igralcev 3 - 6
Priporočena starost 8+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 30'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2017
27.99€
Brez DDV: 22.94€
  • Zaloga: Ni na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.