Menu
Your Cart

Catan

Catan
Catan
Vroče -15 %
Catan
Catan
Catan

Catan je priljubljena namizna družabna igra, v kateri naseljujete prazen otok. Vsak igralec prične igro z dvema naseljema in priloženo cesto. Vaša naselja postopoma rastejo v mesta, ki so prepletena s cestami. Met kocke in položaj vaših nepremičnin določajo, katero surovino boste prejeli. Z različnimi kombinacijami surovin si pridobite različne stvari, vse pa vodijo k točkam. Če sreča ni na vaši strani in trpite pomanjkanje določenega vira, je na voljo trgovina oz. menjava surovin. 

Da bi zmagali, morate igrati premišljeno že od začetka, ko postavite prvo naselje. Genialnost te igre je v večplastnem igralnem mehanizmu, ki ga sestavljajo taktika, prebrisano trgovanje, nekaj sreče in nenehna napetost. Vsakič drugačna igralna plošča poskrbi, da se je ne boste naveličali še dolga leta. Če si želite spremembe, so vam na voljo številne razširitve (5. in 6. igralec, Mesta in vitezi, Pomorci, Raziskovalci in gusarji, Zakladi, zmaji in raziskovalci).

Naseljenci otoka Catan, sedaj le Catan, so izšli že leta 1995 in osvojili ves svet, saj so prodali že 20 milijonov izvodov te igre.  

VSEBINA:

19 pokrajinskih polj, 6 delov, okvirja, 18 žetonov, 95 kart s surovinami, 25 kart razvoja, 6 posebnih kart, 97 igralnih figuric, 2 stojalci za karte, 2 kocki, pravila igranja in almanah, slovenska izdaja in slovenska pravila (+hr.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zasušitve!

Podrobnosti
Založnik Igroljub
Avtor Klaus Teuber
Ilustrator Volkan Baga, Tanja Donner, Pete Fenlon, Jason Hawkins, Michaela Kienle, Harald Lieske, Michael Menzel, Marion Pott, Matt Schwabel, Franz Vohwinkel, Stephen Graham Walsh
Število igralcev 3 - 4
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 60'
Čas igranja do 120'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna da
Leto izdaje 2015
32.99€
38.99€
Brez DDV: 27.04€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.