Menu
Your Cart

Codenames

Codenames
Codenames

Codenames je besedna in vohunska igra hkrati. Dvojna agenta (iz vsake skupine po eden) sta edina, ki poznata skrivne identitete vseh 25-ih oseb na terenu. To so različne besede na polju. Njuni obveščevalni službi medtem poznata tajne agente le po skrivnih geslih.

Dve obveščevalni službi tekmujeta, katera bo prva našla vse tajne agente in to tako, da dvojna agenta dajeta svoji skupini eno-besedne namige. S pomočjo tega obveščevalci iščejo prave besede oz. agente. Pri tem se morate izogniti morilcu.

Codenames, ki je prejela laskavi naziv Spiel des Jahres 2016 in mnoge druge nagrade po vsem svetu, je igra iz CGE (Czech Games Edition), ki jo je ustvaril priznani in nagrajeni avtor Vlaada Chvatil. Izšla je leta 2015, slovensko izdajo pa smo dobili leta 2016.

Več o igranju, pravilih in mnenju o Codenames si lahko preberete na slovenskem blogu o družabnih igrah meeple.eu.

VSEBINA:

16 kart agentov v dveh barvah, 1 karta agent, 7 kart civilistov, 1 karta morilec, 40 kart s kodirniki, stojalo za kodirnik, 200 obojestranskih kart z gesli, slovenska izdaja, slovenska pravila

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Ponva d.o.o., Czech Games Edition
Avtor Vlaada Chvatil
Ilustrator Stéphane Gantiez, Tomáš Kučerovský
Število igralcev 2 - 8+
Priporočena starost 14+
Čas igranja od 15'
Čas igranja do 15'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna da
Leto izdaje 2016
18.99€
Brez DDV: 15.57€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.