Menu
Your Cart

Dice Forge

Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge
Dice Forge

Dice Forge je najbolj pričakovana družinska igra leta 2017. Svoj sloves je takoj po izdaji upravičila, saj je izjemno lepa in igralna. Z njo se potopite v fantazijski božanski svet s svetišči, nebeškimi otoki in 4 fantazijskimi junaki, ki se želijo povzpeti v polboga. To ste vi, igralci.

Igra vsebuje inovativne božanske kocke s spremenljivo površino. To pomeni, da si kocko sami ustvarjate in jo izpopolnjujete. Tako postaja močnejša iz runde v rundo. Kocka vam da različne surovine (zlato, drobec sonca in lune ter točke), z njimi pa imate na voljo več zmagovalnih strategij. Najboljše pa je, da surovine prejmete ne le, ko ste vi aktivni igralec, temveč vsakokrat, ko je nekdo na vrsti. Namreč, ko je na vrsti igralec, vsi igralci vržejo kocke. S pridobljenimi surovinami kupujete za zlato druge, boljše simbole za kocko in jih zamenjate ali pa na nebeških otokih kupite karte, ki prinašajo enkratne ali dolgotrajne ugodnosti in točke.

Ti dve akciji, obiskanje svetišča in junaško dejanje – torej karte, sta srčika igre Dice Forge. Vendar smete, ko ste aktivni igralec, narediti le eno od teh akcij. Lahko pa naredite še eno akcijo, če zanjo plačate 2 sončna drobca. Igra traja 9 hitrih rund, zato ima dodatna akcija velik vpliv na potek in zmago. Treba je dobro pretehtati, kako boste zapravili svoje surovine in katero akcijo boste kdaj uporabili. Po končanih rundah preštejete vse točke, zmaga igralec, ki jih ima največ. 

Podrobneje si lahko o igri preberete na slovenskem blogu meeple.eu.

VSEBINA:

8 kock, 108 površin s simboli oz. surovinami za kocke, plošča s templjem in ovitek, plošča z otokom, 96 kart, 4 figure junakov, 4 ploščice za junake

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Libellud
Avtor Régis Bonnessée
Ilustrator Biboun
Število igralcev 2 - 4
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 40'
Čas igranja do 40'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2017
37.99€
Brez DDV: 31.14€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.