Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
-12% Catan Mesta in vitezi

Razširitev Mesta in vitezi vsebuje mnogo novih elementov in vam omogoči, da doživite težavne, a tudi izredno napete in intenzivne pustolovščine na Catanu.

Mesta rastejo in uspevajo, a prav bogastvo privabi na otok tudi barbare. Divje horde začnejo ogrožati otok. Ostane vam prav malo časa, da sestavite udarno viteško vojsko, ki se bo lahko zoperstavila barbarom. Gorje mestom, kadar so vitezi premagani! Kdor je zanesljiv v borbi proti barbarom, dobi dodatne zmagovalne točke. Kdor premalo vlaga v svojo vojsko, mu lahko barbari oplenijo mesta. Treba je pretehtati med sebičnostjo in občim dobrim.

Ta razširitev vsebuje nove karte s trgovsko robo, s katerimi svoja mesta spreminjate v velike in razvite metropole. S kovanci širite svoje mesto na področju politike (modra), papir dovoljuje širitev na področju znanosti (zelena), sukno pa omogoča razcvet na področju trgovine (rumena).

Razširitev Mesta in vitezi ni samostojna igra, zato jo lahko igrate le skupaj z osnovno igro Catan. Združljiva je z novejšimi izdajami (od leta 2010 naprej), ki imajo plastične figurice ter z vsemi ostalimi razširitvami s plastično vsebino. Ni združljiva s starejšimi izdajami, ki so lesene.

VSEBINA:

4 gradbeni koledarji za izgradnjo mest, 36 kart trgovske robe, 54 kart razvoja, 6 kart z zmagovalno točko, 2 poli z deli okvirja, dvojno šesterokotno polje, 3 metropole in žetoni, trgovec, barbarska ladja, 12 mestnih obzidij, 24 viteških ploščic, rdeča navadna kocka, kocka s simboli, slovenska izdaja s slovenskimi pravili (+hr. in srb.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let!

Podrobnosti
ZaložnikIgroljub
AvtorKlaus Teuber
IlustratorVolkan Baga, Tanja Donner, Jason Hawkins, Harald Lieske, Michael Menzel, Klaus Teuber, Franz Vohwinkel, Stephen Graham Walsh
Število igralcev3 - 4
Priporočena starost12+
Čas igranja od120'
Čas igranja do120'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnada
Leto izdaje2012

Catan Mesta in vitezi

  • Šifra: MSICMV70326SI
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 33.99€
  • 29.99€