Menu
Your Cart

Zaradi dopustov bodo naročila odpremljena 1.7. Hvala za razumevanje.

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel
7 Wonders Duel

7 Wonders Duel je intenzivna igra za dva igralca. V njej se bojujete za prevlado v starodavnem svetu. Koncept igre ostaja podoben kot v 7 Wonders. Izberete čudesa, ki jih želite zgraditi in svoje mesto vodite skozi 3 veke.

Kartic si sicer ne podajate, ampak jih v vsakem veku razporedite po mizi v različnih vzorcih tako, da se nekatere med sabo prekrivajo ter da so ene odprte, druge zaprte. Vzamete jih lahko le, če niso pokrite z drugo karto, kar je včasih prednost, včasih pa slabost. Ko namreč vzamete karto, odkrijete druge karte, ki so na izbiro soigralcu. Kot v originalnem scenariju, smete tudi tukaj storiti 3 stvari. Karto lahko zgradite, lahko jo zavržete za kovance ali pa jo uporabite za izgradnjo čudesa.

Točke dobite na 3 načine (in tako se igra tudi konča): da napadate nasprotnikovo prestolnico, da imate monopol pri znanstvenem napredku ali da ustvarjate mesto, ki bo na koncu dobilo največ točk. Podrobno si lahko o navodilih preberete na blogu o družabnih igrah meeple.eu.

7 Wonders Duel sta ustvarila Antoine Bauza in Bruno Cathala, igra pa je prejela mnogo nagrad: 2016 International Gamers Award - General Strategy: Two-players. 2015: Tric Trac d'Or, Swiss Gamers Award, Golden Geek Best Card Game, Golden Geek Best 2-Player Board Game.

VSEBINA:

igralna plošča, 66 kart (I, II, III vek), 7 kart obrtniških cehov, 12 kart s čudesi, 4 vojni žetoni, 10 žetonov razvoja, figura spopada, 31 cekinov, pripomoček za točkovanje, pripomoček za igro, posodobljena slovenska izdaja s slovenskimi pravili (+hr. in srb.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Ponva
Avtor Antoine Bauza, Bruno Cathala
Ilustrator Miguel Coimbra
Število igralcev 2
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 30'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2015
24.99€
Brez DDV: 20.48€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.