Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Ni na zalogi 7 Wonders Duel

7 WONDERS DUEL JE RAZPRODANA, NJEN PONATIS JE PREDVIDEN MARCA.

V 7 Wonders Duel, intenzivni igri za dva igralca, izkusite boj za prevlado v starodavnem svetu. Ustvarila sta ga nagrajena avtorja Antoine Bauza in Bruno Cathala. Koncept igre ostaja enak, kot v 7 Wonders. Izberete čudesa, ki jih želite zgraditi in svoje mesto vodite skozi 3 veke.

Kartic si sicer ne podajate, ampak jih v vsakem veku razporedite po mizi v različnih vzorcih tako, da se nekatere med sabo prekrivajo ter da so ene odprte, druge zaprte. Vzamete jih lahko le, če niso pokrite z drugo karto, kar je včasih prednost, včasih pa slabost. Ko namreč vzamete karto, odkrijete druge karte, ki so na izbiro soigralcu. Kot v originalnem scenariju, smete tudi tukaj storiti 3 stvari. Karto lahko zgradite, lahko jo zavržete za kovance ali pa jo uporabite za izgradnjo čudesa.

Točke dobite na 3 načine (in tako se igra tudi konča): da napadate nasprotnikovo prestolnico, da imate monopol pri znanstvenem napredku ali da ustvarjate mesto, ki bo na koncu dobilo največ točk. Podrobno si lahko o navodilih preberete na blogu o družabnih igrah meeple.eu.

7 Wonders Duel je prejel mnogo prestižnih nominacij, nagrajen pa je bil leta 2016 za International Gamers Award - General Strategy: Two-players. Leto pred tem je dobil nagrade: Tric Trac d'Or, Swiss Gamers Award, Golden Geek Best Card Game, Golden Geek Best 2-Player Board Game ter 2016 naziv Kennerspiel des Jahres Recommended.

VSEBINA:

igralna plošča, 12 kart čudes, 66 kart (I, II, III vek), 7 "cehovskih" kart, figura konflikta, 45 kovancev in žetonov, knjižica s točkami, slo. izdaja s slo. pravili

Podrobnosti
ZaložnikRepos Production
AvtorAntoine Bauza, Bruno Cathala
IlustratorMiguel Coimbra
Število igralcev2
Priporočena starost10+
Čas igranja od30'
Čas igranja do30'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2015

7 Wonders Duel

  • Šifra: MSASM7WODU01
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 23.99€

Video recenzija