Menu
Your Cart

Zaradi dopustov bodo naročila odpremljena 1.7. Hvala za razumevanje.

Piškotki

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Piškotki se brez obvestila samodejno namestijo na vaš računalnik. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran. Piškotki nam ne dajejo dostopa do vašega računalnika. Podatki, ki jih zbiramo v piškotkih, ne vsebujejo osebnih podatkov.

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da dovolite ali blokirate piškotke spletne strani. Nekateri piškotki so obvezni za normalno delovanje spletne strani, z blokiranjem teh piškotkov stran ne bo delovala pravilno.

Spodaj se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke v vašem spletnem brskalniku. V kolikor uporabljate drug spleti brskalnik, se o izklopu piškotkov pozanimajte na proizvajalčevi spletni strani.

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave z navodili, kako v vašem brskalniku piškotke izbrišete.

Od piškotkov (razen nujnih) lahko kadarkoli odstopite.


KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO

  1. Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani
ImeNamenTrajanje
languagePiškotek namenjen shranjevanju nastavitve jezika strani1 mesec
currencyPiškotek namenjen shranjevanju nastavitve valute1 mesec
OCSESSIDNujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen prikakz vsebin na spletni strani.Se izbriše ob zapustitvi strani 2Piškotki tretjih strani

Google Analytics


PiškotekNamenTrajanje
__utmaRazlikovanje uporabnikov od sej.2 leti
__utmbUgotavljanje novih obiskov.30 min
__utmcPotreben za zagotavljanje združljivosti za nazajčas seje
__utmzInformacije o izvoru prometa6 mesecev
__utmvShranjevanje splošnih podatkov o obiskovalcu2 leti


S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Piškotki ne vsebujejo osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

 

UPRAVLJANJE IN BRISANJE PIŠKOTKOV

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov večina brskalnikov omogoča sprejetje ali zavrnitev vseh piškotkov, sprejetje samo določeno vrsto piškotkov ali pa posameznika opozori, da želi spletna stran shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika.

PRIGLASITEV

Z uporabo te spletne strani se strinjate, da spletna stran nastavi piškotke na vašem računalniku ali na mobilni napravi.

Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.