Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Crown of Emara

Med vladavino kralja Teodorja so vojne, vstaje in druge neprilike postale zgodovina. Kralj je namreč prisegel, da mu je le za dobrobit prebivalcev Emare. S svojimi svetovalci je sklenil, da bo kandidatom za krono ponudil praktični izziv. Kdorkoli bo namreč pregovoril največ priseljenih prebivalcev, da bodo podpirali domačine, bo naslednji kralj Emare. 

Kandidati za stolček morajo streči prebivalcem in jim ponuditi primeren dom, zato so gradbena dela njihova prioriteta. Igralci ste v tej strateški igri postavljanja delavcev mladi, nadebudni in ambiciozni plemiči, ki se borite za krono. Kralj Teodor vam je dal dva svetovalca, ki vas vodita in pomagata, da izpolnite navodila tako na podeželju kot v mestu.

Popolnoma nova igra je ekonomska, ima sicer precej preprosta pravila, ponuja pa veliko različnih priložnosti, s katerimi pridete do točk. Katere priložnosti boste izkoristili in katere je pametno opustiti, pa je le na igralcih. Igra ponuja obilico dobrih možnosti, vseh pa se ne da zaobjeti, zato je pametno, da se že na začetku osredotočite na zgolj nekaj možnosti in svoje akcije optimizirate. V igri nabirate točke z dvema svetovalcema (hiše in točke), v obeh pa morate biti enakovredni, saj zmaga igralec, ki ima največ točk pri svetovalcu z najmanj točkami.

VSEBINA:

plošča s točkami, 4 plošče s podeželjem, 4 plošče z mestom, plošča plemičev, 4 plošče za igralce, različni žetoni (16 knjig, 12 prstanov, 12 zlatnikov, 12 štruc kruha, 12 daril), označevalci (4x za donacije, 4x za darila, 1x za kruh, 1x za kamen), kip, karte (36 akcijskih, 20 plemiških, 14 z dogodki, 22 svetovalcev, 4x pregledne kartice za igralce), surovine (po 11x les, kamen, blago, pšenica), figure (16 delavcev, 8 svetovalcev, 4 prebivalci, 4 hiške), ang. in nem. pravila


Podrobnosti
ZaložnikPegasus Spiele
AvtorBenjamin Schwer
IlustratorDennis Lohausen
Število igralcev1 - 4
Priporočena starost12+
Čas igranja od45'
Čas igranja do75'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2018

Crown of Emara

  • Šifra: MSPSCOE55145G
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 39.99€