Menu
Your Cart

Crown of Emara

Crown of Emara
Crown of Emara
Crown of Emara
Crown of Emara
-13 %
Crown of Emara
Crown of Emara
Crown of Emara
Crown of Emara
Crown of Emara

Med vladavino kralja Teodorja so vojne, vstaje in druge neprilike postale zgodovina. Kralj je namreč prisegel, da mu je le za dobrobit prebivalcev Emare. S svojimi svetovalci je sklenil, da bo kandidatom za krono ponudil praktični izziv. Kdorkoli bo namreč pregovoril največ priseljenih prebivalcev, da bodo podpirali domačine, bo naslednji kralj Emare. 

Kandidati za stolček morajo streči prebivalcem in jim ponuditi primeren dom, zato so gradbena dela njihova prioriteta. Igralci ste v tej strateški igri postavljanja delavcev mladi, nadebudni in ambiciozni plemiči, ki se borite za krono. Kralj Teodor vam je dal dva svetovalca, ki vas vodita in pomagata, da izpolnite navodila tako na podeželju kot v mestu.

Popolnoma nova igra je ekonomska, ima sicer precej preprosta pravila, ponuja pa veliko različnih priložnosti, s katerimi pridete do točk. Katere priložnosti boste izkoristili in katere je pametno opustiti, pa je le na igralcih. Igra ponuja obilico dobrih možnosti, vseh pa se ne da zaobjeti, zato je pametno, da se že na začetku osredotočite na zgolj nekaj možnosti in svoje akcije optimizirate. V igri nabirate točke z dvema svetovalcema (hiše in točke), v obeh pa morate biti enakovredni, saj zmaga igralec, ki ima največ točk pri svetovalcu z najmanj točkami.

VSEBINA:

plošča s točkami, 4 plošče s podeželjem, 4 plošče z mestom, plošča plemičev, 4 plošče za igralce, različni žetoni (16 knjig, 12 prstanov, 12 zlatnikov, 12 štruc kruha, 12 daril), označevalci (4x za donacije, 4x za darila, 1x za kruh, 1x za kamen), kip, karte (36 akcijskih, 20 plemiških, 14 z dogodki, 22 svetovalcev, 4x pregledne kartice za igralce), surovine (po 11x les, kamen, blago, pšenica), figure (16 delavcev, 8 svetovalcev, 4 prebivalci, 4 hiške), ang. in nem. pravila


Podrobnosti
Založnik Pegasus Spiele
Avtor Benjamin Schwer
Ilustrator Dennis Lohausen
Število igralcev 1 - 4
Priporočena starost 12+
Čas igranja od 45'
Čas igranja do 75'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2018
34.99€
39.99€
Brez DDV: 28.68€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.