Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Istanbul

Pozdravljeni trgovci na bazarju v Istanbulu. V tej strateški igri morate svoje pomočnike izkoristiti tako dobro, da naberete potrebne rubine pred vašimi nasprotniki. Trgovca in štiri pomočnike vodite po ozkih ulicah in mestih (na 16-ih ploščicah), jih odlagate in izvajate različne akcije. Ko želite pomočnika nazaj, mora ponj vaš trgovec. Vaši koraki morajo biti premišljeni, da ne ostanete brez pomočnikov in tako brez akcij.

Poleg mnogih nominacij je igra Istanbul leta 2014 zmagala na Swiss Gamers Award, Kennerspiel des Jahres ter Gouden Ludo. Navodila so v ang. in nem. jeziku.

VSEBINA:

16 ploščic, 5 igralnih plošč za igralce in 15 podaljškov, 7 nalepk, za vsakega igralca trgovec z nalepko, 5 pomočnikov ter družinski član in 4 kockice za označevanje surovin, 26 bonus kartic, 26 različnih ploščic, 57 kovancev, 4 kockice, označevalec za začetnega igralca, 32 rubinov, 2 kocki, 2 označevalca - figuri, 5 kratkih povzetkov igranja, navodila v ang. jeziku

Podrobnosti
ZaložnikPegasus
AvtorRüdiger Dorn
IlustratorAndreas Resch, Hans-Georg Schneider
Število igralcev2 - 5
Priporočena starost10+
Čas igranja od40'
Čas igranja do60'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2014

Istanbul

  • Šifra: MSPSI55115G
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 34.99€

Video recenzija