Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
-17% NMBR 9

V namizni igri NMBR 9 vsak igralec uporablja enake ploščice s številkami in z njimi oblikuje svojo formo. Svoje ploščice želi položiti na čim višji nivo. 

Igra se igra 20 rund. Na začetku vsake runde en igralec iz kupčka vleče karto s številko. Vsi igralci nato poiščejo ploščico z enakim številom in razmislijo, kako bi jo najbolje postavili. V prvi rundi preprosto položijo ploščice poljubno v katerokoli stran tako, da se številka vidi. Okrog nje si pustijo dovolj prostora, da lahko kasneje prilagajo naslednje ploščice.

Ploščice imajo vrisane kvadratke. Polagati jih morate z obrazom navzgor, da se vidijo številke in kvadratki. Ko priložite drugo, se mora s prejšnjo dotikati vsaj po stranici enega kvadratka. Ploščice nato polagate v višje nivoje, a zgornja ploščica nikoli ne sme prekriti le ene spodnje, temveč vsaj dve. Tudi ne sme viseti čez prazen prostor brez kvadratka. 

Ko ste vlekli vse karte in položili ploščice, preštejete točke. Spodnja plošča dobi 0 točk, ploščice na 1. nadstropju so vredne toliko kot imajo število, ploščice na drugem nadstropju so vredne dvakrat toliko, kot imajo število. Zmaga tisti z največ točkami.

VSEBINA:

80 ploščic, 20 kartic, navodila v angleškem jeziku
Podrobnosti
ZaložnikZ-MAN Games
AvtorPeter Wichmann
IlustratorFiore GmbH
Število igralcev1 - 4
Priporočena starost8+
Čas igranja od20'
Čas igranja do20'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

NMBR 9

  • Šifra: MSZMGNMBR9
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 29.99€
  • 24.99€

Video recenzija