Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Yamatai

Kraljica Himiko je vsem zidarjem in obrtnikom v kraljestvu zapovedala, naj zgradijo najlepše in najprestižnejše mesto Yamataï. Naloga igralcev je torej, da presežete sotekmovalce in zgradite najboljše mesto. Pri tem si pomagate s surovinami, ki jih prevažate čez otoke, gradite stavbe, templje in spomenike ter nabirate žetone kulture. Najamete lahko specialiste ter uporabite njihove posebne moči. Uberete lahko različne strategije, vse pa morajo voditi k naklonjenosti kraljice Himiko.

Igra ima razumljivo napisana navodila v angleščini, poteka igre pa se tudi hitro naučimo. Kljub temu Yamataï izziva s težkimi odločitvami, ki vplivajo na strategijo igranja. To, da v pravem trenutku izberete pravo ladijsko ploščico, bistveno vpliva na pridobitev surovin in uporabnih moči ter pomaga pri premagovanju soigralcev. Slednje je potrebno budno spremljati. 

VSEBINA:

igralna plošča, 4 podloge za igralce s figurami, 80 lesenih čolnov s surovinami (bambus, les, kamen, glina, zlato), 10 ladijskih ploščic, 28 ploščic zgradb (21 navadnih, 7 prestižnih), 7 ploščic gora, 34 žetonov kulture, 8 žetonov posvečenih tal, 73 kovancev, 24 žetonov prestiža, 18 ploščic specialistov, navodila v ang. jeziku

Podrobnosti
ZaložnikDays of Wonder
AvtorBruno Cathala, Marc Paquien
IlustratorJérémie Fleury
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost13+
Čas igranja od40'
Čas igranja do80'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2017

Yamatai

  • Šifra: MSDOWY8601
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 47.99€