Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Žival na žival

Žival na žival je serija otroških družabnih iger iz Habe. Obstaja mnogo različic z podnaslovi, vse pa se igrajo enako. Imamo lesene živali, ki jih postavljamo drugo na drugo v piramido.

Živali so zelo spretne, zato bi rade pokazale, kako visoko piramido lahko zgradijo. A komu bo uspelo postaviti pingvina na krokodila, ovčko na pingvina, kačo na ovčko in tako naprej?

Igralci dobijo vsak po 7 različnih figur. Ko so na potezi, vržejo kocko in glede na met na krokodila položijo eno ali dve živali. Met kocke lahko določi tudi, da podajo eno žival soigralcu, ki jo mora položiti na piramido ali žival priložijo k piramidi in razširijo njen prostor ali pa drugemu igralcu določijo, katero žival mora položiti na piramido. Ves čas polaganj se piramida ne sme porušiti, sicer igralec vzame nazaj v svojo zalogo do dve živali. Odvisno seveda, koliko jih je padlo iz piramide. Če je padla ena, vzame eno, če sta padli dve, vzame dve, če pa jih je padlo več, vzame dve, ostale se izločijo iz igre. Zmaga tisti, ki prvi ostane brez figur.

NAGRADE: 2008 Vuoden Peli Children's Game of the Year Winner in 2005 Spiel des Jahres Kinderspiel Recommended.

VSEBINA:

29 lesenih živali, kocka s simboli, slovenska pravila

Podrobnosti
ZaložnikHaba
AvtorKlaus Miltenberger
IlustratorMichael Bayer
Število igralcev2 - 4
Priporočena starost4+
Čas igranja od15'
Čas igranja do15'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2005

Žival na žival

  • Šifra: MSHABAZIVAL3678
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 19.99€