Menu
Your Cart

Jamaica 2nd Edition

Jamaica 2nd Edition
Jamaica 2nd Edition
Novo
Jamaica 2nd Edition
Jamaica 2nd Edition
Jamaica 2nd Edition

Jamaica 2nd Edition je dirkaška družabna igra s piratsko tematiko. V njej tekmujete, kdo bo zmagal na plovbi okoli otoka in bo seveda zraven tudi najbogatejši.

Igra je sestavljena iz več rund in čeprav se na prvi pogled zdi zapletena, je zelo preprosta za igranje. Plujete (se prestavljate po poljih naprej) s pomočjo kart, prostora za tovor in tovora na njem ter s kockami. V tekmi se praviloma premikate naprej, lahko pa tudi nazaj in se izognete odprtemu boju na polju, ki je že zasedeno. A če boste od boja bežali, se boste odpovedali dobrinam, ki jih lahko poražencu ukradete. Pomembno je še, da v potezi karto optimalno izkoristite. 

Vsak igralec ima namreč 3 karte ter ploščo z mesti, kamor natovarja tovor. Vsako rundo začne drug igralec. Ta vrže dve kocki, pregleda svoje karte in oznani, katera kocka oz. število pripada dnevu in katera noči (tudi karte imajo po dva simbola, levi ustreza dnevu, desni noči). Nato vsi igralci hkrati iz svojih rok izberejo karto ter jo rešijo eno za drugo, najprej levi in nato desni simbol. Igralec nato naloži določeno število dobrin ali se prestavi za določeno število mest.

Nagrade: 2008 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Winner, 2008 Essener Feder Best Written Rules Winner

Vsebina:

igralna plošča, 6 ladjic, 6 ploščic, 66 akcijskih kart, 12 kart z zakladom, kompas, 3 posebne kocke, 80 kovancev, 45 žetonov z dobrinami, 45 žetonov s smodnikom, 9 žetonov (zaklad), angleška pravila, angleška izdaja

Opozorilo:

Igra ni namenjena otrokom, mlajšim od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Space Cowboys
Avtor Malcolm Braff, Bruno Cathala, Sébastien Pauchon
Ilustrator Mathieu Leyssenne
Število igralcev 2 - 6
Priporočena starost 8+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 60'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
39.99€
Brez DDV: 32.78€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.