Menu
Your Cart

Spletke

Spletke
Spletke
Spletke
Novo
Spletke
Spletke
Spletke
Spletke

Spletke ali Citadels je strateška igra s kartami, ki sega v davno leto 2000. Pred leti je dobila novo podobo, saj je še vedno ena najbolj priljubljenih iger vseh časov. Ima zelo dostopno mehaniko igranja, je enostavna za učenje, ponuja pa spletke in prevare.

Kralj potrebuje novega arhitekta, da bi mu zgradil veličastno mesto iz nič. Te redke in izjemne priložnosti ne smete zamuditi. Naloga pa je težka, saj morate premagati ostale gradbenike.

Igralci vsako rundo izberete nove vloge, ki predstavljajo karakterje, ki jih najamete za delo. Na začetku imate nekaj kart grajenja (v 5 barvah). Vsaka ima svoje lastnosti. Igralci si po vrsti izberete karakter, ostale podate naprej, dokler vsi ne prejmejo svoje vloge. Karakterji imajo posebne sposobnosti, zato si morate izbrati pravega, da lahko z njim optimalno in strateško odigrate rundo. Karte s karakterji odigrate po številčnem zaporedju. 

Igralec na potezi dobi vsaj 2 zlatnika ali vleče 2 karti, nato sme zgraditi stavbo. Te stanejo toliko, kot je simbolov na njih, vsaka prinaša določeno število točk. Na koncu šteje tudi, če imate 8 stavb ali stavbe v vseh 5 barvah.

Spletke vsebujejo  27 karakterjev: 8 iz originalne izdaje, 10 iz razširitve Dark City in 9 novih.

VSEBINA:

27 kart s karakterji, 84 okrožij, 6 kart z referenco, 30 prikupnih plastičnih žetončkov - zlatnikov, 32 žetonov, kronica, slovenska izdaja, slovenska pravila

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Z-Man Games
Avtor Bruno Faidutti
Ilustrator Andrew Bosley, Simon Eckert, Tomasz Jedruszek, Mateusz Lenart, Gracjana Zielińska
Število igralcev 2 - 8
Priporočena starost 10+
Čas igranja od 30'
Čas igranja do 60'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna da
Leto izdaje 2016
28.99€
Brez DDV: 23.76€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.