Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Novo Ni na zalogi Diamant

Diamant je hitra zabavna igra za več igralcev, v kateri preizkušate srečo. 

Igralci ste raziskovalci, ki se odpravite na potepanje po zapuščenih rovih in neobljudenih poteh džungle. 

Vsak igralec prejme skrinjico, v katero pospravlja najdene dragulje, poleg tega dve različni karti. Z eno določa, da bo raziskoval naprej, z drugo, da bo raziskovanje opustil in pobral dragulje, ki jih je uspel zbrati.

Na plošči je več poti/rovov, toliko je tudi rund ali bolje rečeno poizkusov. Igralci se vsi naenkrat odločijo, ali bodo raziskovali ali se bodo vrnili v tabor in naenkrat pokažejo odločitev. Igralci, ki svoje raziskovanje opustijo, se vrnejo v tabor in na poti nazaj poberejo prislužene dragulje. Igralci, ki ostanejo v igri, čakajo, da eden izmed igralcev iz igralnega kupa odkrije zgornjo karto.

Če so na njej dragulji, jih enakovredno razdeli med igralce, ki so v rovu, ostanek položi na karto. Vsi ti dragulji so na dosegu, niso pa še zasluženi. Če je na karti past, lahko igralci nadaljujejo raziskovanje tako dolgo, dokler se v nadaljevanju ne obrne ista past (pasti so namreč podvojene). Igralci se po vsaki obrnjeni karti odločajo znova, ali bodo raziskovali ali ne in šele nato se razkrije nova karta. Podvojena past konča raziskovanje za vse, ki so še v igri, slednji pa ostanejo praznih rok. 

NAGRADE: Årets Spel Best Family Game Winner 2018, Golden Geek Best Light/Party Game Winner 2006, Japan Boardgame Prize Best Foreign Game for Beginners Winner 2005

VSEBINA:

35 kart raziskovanja, 16 kart odločitev, plošča, 5 blokad, 8 figur, 8 skrinjic, 100 draguljev, angleška izdaja/pravila

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let!

Podrobnosti
ZaložnikIELLO
AvtorBruno Faidutti, Alan R. Moon
IlustratorArtistJörg Asselborn, Matthias Catrein, Prapach Lapamnuaysap, Paul Mafayon
Število igralcev3 - 8
Priporočena starost8+
Čas igranja od30'
Čas igranja do30'
Jezik pravilangleški
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2005

Diamant

  • Šifra: MSIELDIA01
  • Razpoložljivost: Ni na zalogi
  • 24.99€