Menu
Your Cart

Altiplano

Altiplano
Altiplano
-4 %
Altiplano
Altiplano
Altiplano

Ste v južnoameriškem visokogorju Altiplano, med visokimi gorskimi območji Bolivije in Peruja. Pri nadmorski višini več kot 3000 metrov imajo ljudje zahtevne vegetacijske pogoje, ki jih morajo izkoristiti v svoj prid. Prebivalci se ukvarjajo z ribolovom na jezeru Titicaca, rudarjenjem, rejo plemenskih alpak in s trgovanjem tega blaga. A bodite pozorni: viri so omejeni in nekaterih hitro zmanjka. Zato morate pravi čas zgraditi nove proizvodne prostore in se dovolj zgodaj preusmeriti na nove surovine, kot je npr. kakav.

V igri Altiplano, eni najboljših iger lanskega leta, gradite nova proizvodna mesta ter ceste, saj je to potrebno za pospešen razvoj. Poleg tega morate zgraditi skladišče, s čimer boste premostili težke čase, ki v neugodni regiji res niso nenavadni. S pametnim načrtovanjem ter prilagodljivostjo trenutnim razmeram, boste imeli na koncu najvišji donos.

Igralci na začetku dobijo ploščice, ki vsakemu zagotavljajo različne začetne surovine in dobrine. Mnoge (riba, alpaka, kakav, srebro, koruza) imajo svoje značilnosti in določena mesta, kjer jih lahko uporabite. S srebrom postanete bogati, ribe menjate za druge surovine, alpaka vam da volno in s tem blago. Pomembno je, da prave surovine dostavite ob pravem času, da pravočasno razvijete pot in da preudarno skladiščite svoje surovine.

VSEBINA:

7 plošč z lokacijo, 5 označevalcev, 5 figur, 7 ploščic, 5 akcijskih igralnih plošč, 5 skladišč, 5 zbiralnikov, 50 kovancev, figura za začetnega igralca, trak, 209 dobrin, 28 podaljškov, 56 različnih kart, 5 vreč, beležka, 5 ploščic za pregled zmagovalnih točk, pravila v ang. jeziku

Podrobnosti
Založnik dlp games
Avtor Reiner Stockhausen
Ilustrator Klemens Franz, Andrea Kattnig, Jeff Oglesby
Število igralcev 2 - 5
Priporočena starost 12+
Čas igranja od 120'
Čas igranja do 60'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2017
47.99€
49.99€
Brez DDV: 39.34€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.