Menu
Your Cart

Yamatai

Yamatai
Yamatai
Yamatai
Yamatai
Yamatai
Yamatai
Yamatai

Kraljica Himiko je vsem zidarjem in obrtnikom v kraljestvu zapovedala, naj zgradijo najlepše in najprestižnejše mesto Yamataï. Naloga igralcev je torej, da presežete sotekmovalce in zgradite najboljše mesto. Pri tem si pomagate s surovinami, ki jih prevažate čez otoke, gradite stavbe, templje in spomenike ter nabirate žetone kulture. Najamete lahko specialiste ter uporabite njihove posebne moči. Uberete lahko različne strategije, vse pa morajo voditi k naklonjenosti kraljice Himiko.

Igra ima razumljivo napisana navodila v angleščini, poteka igre pa se tudi hitro naučimo. Kljub temu Yamataï izziva s težkimi odločitvami, ki vplivajo na strategijo igranja. To, da v pravem trenutku izberete pravo ladijsko ploščico, bistveno vpliva na pridobitev surovin in uporabnih moči ter pomaga pri premagovanju soigralcev. Slednje je potrebno budno spremljati. 

VSEBINA:

igralna plošča, 4 podloge za igralce s figurami, 80 lesenih čolnov s surovinami (bambus, les, kamen, glina, zlato), 10 ladijskih ploščic, 28 ploščic zgradb (21 navadnih, 7 prestižnih), 7 ploščic gora, 34 žetonov kulture, 8 žetonov posvečenih tal, 73 kovancev, 24 žetonov prestiža, 18 ploščic specialistov, navodila v ang. jeziku

Podrobnosti
Založnik Days of Wonder
Avtor Bruno Cathala, Marc Paquien
Ilustrator Jérémie Fleury
Število igralcev 2 - 4
Priporočena starost 13+
Čas igranja od 40'
Čas igranja do 80'
Jezik pravil angleški
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2017
47.99€
Brez DDV: 39.34€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.