Menu
Your Cart

Illusion

Illusion
Illusion
Illusion
Illusion
Illusion
Illusion
Illusion

Illusion je igra, ki nas popelje v svet barv in njihov zaznav.

Vsebuje 98 kart, na katerih so narisani različni vzorci z različnimi barvami (rumena, rdeča, zelena, modra). Karte premešamo, zgornjo položimo na igralno površino, ostale v kupu položimo z grafiko navzgor na rob mize. Nato med posebnimi kartami z barvnimi puščicami obrnemo zgornjo karto, ki določi barvo igranja in smer naraščanja barve. 

Igralec, ki je na potezi, vleče zgornjo karto in jo položi k igralni karti, ki je že na mizi. Položi jo na levo ali desno, odvisno od smeri puščice. Na eni strani imamo torej karte, ki vsebujejo manj določene barve, na drugi strani karte, ki imajo več določene barve.

Primer: Obrnemo karto z zeleno puščico. To pomeni, da bomo v tem krogu pozorno spremljali zeleno barvo. Igralec 1 iz kupa povleče zgornjo karto in jo položi levo od začetne karte. S tem sporoča, da je zelene barve na njegovi karti manj od začetne karte. Igralec 2 vleče novo karto iz kupa in jo položi na desno stran vrste. To pomeni, da je na tej karti največ zelene barve. Igralec 3 vleče novo karto in jo vrine vmes med že obstoječo vrsto, s čimer pove, da je na njegovi karti zelene barve nekje vmes. Igralec 4 podvomi o pravilnosti zaporedja in razporeditvi ugovarja. V tem primeru vse karte obrne in preveri pravilnost tako, da razbere vrednosti oz. koliko odstotkov določene barve je na vsaki karti. Če igralec pravilno ugovarja vrstnemu redu (ni pomembno, kdo in kdaj je zagrešil napako), za nagrado dobi karto s puščico. Če se zmoti, dobi puščico igralec, ki je zadnji pravilno položil barvno karto v vrsto.

Nato obrnete novo karto s puščico, ki določi novo barvo, na igralno površino položite novo barvno karto in nadaljujete z igranjem. Zmaga tisti, ki prvi prejme tri karte s puščico.

VSEBINA:

12 kart s puščico, 98 barvnih kart, slovenska izdaja s slovenskimi pravili (+Adria edition: hr., srb., mak. in alb. pravila)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let. Nevarnost zadušitve!

Podrobnosti
Založnik Pravi Junak
Avtor Wolfgang Warsch
Ilustrator Oliver Freudenreich, Sandra Freudenreich
Število igralcev 2 - 5
Priporočena starost 8+
Čas igranja od 15'
Čas igranja do 15'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2019
10.19€
Brez DDV: 8.35€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.