Menu
Your Cart

Qwixx

Qwixx
Qwixx
Qwixx
Qwixx
Qwixx

Qwixx je hitra igra s kockami, v kateri sodelujete vsi, ne glede na to, kateri igralec je na potezi. 

Vsak igralec prejme pisalo in listič iz blokca, na katerem so narisana polja s števili od 2 do 12 oz. od 12 do 2 (4 vrstice v različnih barvah). 

Cilj igre je, da igralci prečrtajo čim več števil v 4 barvnih vrstah. Več kot jih prekrižajo, več točk dobijo. Zmaga igralec z največ točkami. Obvezno je, da števila prečrtajo od leve proti desni, pri tem pa lahko števila preskočijo, a se kasneje ne smejo več vrniti k preskočenemu številu.

Igralec na potezi vrže vseh 6 kock in naredi 2 akciji. Prva je, da sešteje vrednost obeh belih kock. Vsak igralec sme prečrtati to število v katerikoli barvi. Druga akcija je, da sme aktivni igralec izbrati vrednost ene bele in ene barvne kocke, seštevek v ustrezni barvi prečrta na svoji tabeli. Akciji sta izbirni, a v primeru, da igralec na potezi ne izvede nobene, prečrta kvadratek za neuspešni met, kar prinaša minus točke.

Določena barvna vrsta se lahko zaklene, ko igralec, ki ima v tej vrsti prečrtanih vsaj 5 števil, prečrta skrajno levo število. Zaklenjena vrsta pomeni, da nihče izmed igralcev ne sme več zbirati točk v tej barvni vrsti (kocko ujemajoče barve izločijo).

Igre je konec, ko ima eden izmed igralcev 4 neuspešne mete ali ko igralci zaklenejo 2 vrsti.

NAGRADE: 2014 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner, 2014 Mensa Select Winner

VSEBINA:

6 različnih barvnih kock, blokec z lističi, slo. izdaja s slo. pravili (pravila še v: hr., srb., mk, al.)

OPOZORILO:

Igra ni primerna za otroke, mlajše od treh let!

Podrobnosti
Založnik Pravi junak
Avtor Steffen Benndorf
Ilustrator Oliver in Sandra Freudenreich
Število igralcev 2 - 4
Priporočena starost 8+
Čas igranja od 15'
Čas igranja do 20'
Jezik pravil slovenski
Jezikovno odvisna ne
Leto izdaje 2020
10.19€
Brez DDV: 8.35€
  • Zaloga: Na zalogi
Stran uporablja piškotke za pravilno delovanje strani. Z nadaljno uporabo strani, se strinjate, da jih vaš brskalnik naloži. Več o piškotkih in nastavitvah si lahko preberete v navodilih.