Spletno mesto Meeple.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.
Carcassonne (Slovenska izdaja)

Carcassonne je priljubljena družinska igra, v kateri postavljate ploščice. Igralci ploščico vlečejo iz kupa in jo priložijo k drugim ploščicam na mizi tako, da se stranice ploščic ujemajo. Na ploščicah so mesta, samostani, travniki in ceste. Igralci dobijo svoje meeple (igralne figure v obliki človeka) in jih postavljajo na ploščice. Sami se odločijo, na katere simbole. Ko so simboli zaključeni oz. zgrajeni in jih ni več možno širiti, zanje dobite točke, meepla pa nazaj v zalogo in ga lahko ob naslednji ploščici znova uporabite za pomočnika. Na cesti je ropar, v samostanu menih, v mestu vitez in na polju kmet.

Med igro se vam zastavljajo vprašanja, ali bi svojega zadnjega meepla res nekam postavili, ali boste s ploščico širili cesto ali raje mesto ali ne bi raje z njo ponagajali sotekmovalcu. Igra je hitra in prikupna in je prva v seriji, ki prinaša mnogo dodatkov.

Carcassonne je leta 2012 zmagal na Ludo Award Best Board Game Editor's Choice, leta 2004 na Vuoden Peli Family Game of the Year, leta 2002 je zmagal na Årets Spel Best Family Game, pred tem pa je osvojil Spiel des Jahres, Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended, Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game in Meeples' Choice Award.

VSEBINA:

72 ploščic s pokrajinami, 40 meeplov v 5 barvah, točkovna lestvica in slovenska izdaja, slovenska pravila.

OPOZORILO:

Ni primerno za otroke, mlajše od treh let.

Podrobnosti
ZaložnikHans im Glück
AvtorKlaus-Jürgen Wrede
IlustratorDoris Matthäus, Anne Pätzke, Chris Quilliams, Klaus-Jürgen Wrede
Število igralcev2 - 5
Priporočena starost8+
Čas igranja od30'
Čas igranja do45'
Jezik pravilslovenski
Jezikovno odvisnane
Leto izdaje2014

Carcassonne (Slovenska izdaja)

  • Šifra: MSHIGC2I48253
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 23.99€

Video recenzija